måndag 7 mars 2011

Tredje veckan

Igår hade vi en riktigt slapp dag vid poolen. Vi får nog ta tillbaka det vi sagt om att man inte kan få någon färg här i Pune. Båda har i alla fall lyckats bränna sig lite, eller ja ganska mycket på vissa ställen! Bara att hoppas att man blir lite brun av det och inte lika blek som innan...

Vägarbete precis utanför där vi bor. Kan nog påstå att de
ligger ett antal år efter Sverige i utvecklingen!

Ett område en bit bakom våran lägenhet.
Man märker att man inte befinner sig hemma.

Nu går vi alltså in på praktikens tredje och näst sista vecka. Vi har nu bara 8 dagar kvar på Sandvik och det känns som att tiden här har gått så grymt fort, samtidigt som det känns som att det var evigheter sen vi klev på planet på Arlanda.

Ingången till gängtappsavdelningen där vi var förra veckan.
Finns med andra ord lite olika standarder i Indien

Den här veckan kommer att tillbringas på skärtillverkningen. Eftersom alla fyra hade sin praktik på olika ställen i ettan kände vi igen olika delar av produktionen på rundvandringen. Det är väldigt smidigt då vi kan förklara för varandra om det är något man inte förstår när de berättar på engelska. Vi fick även följa med chefen och besöka ecogarden, de har en trädgård på området som de bevattnar med renat kylvatten. Dör växterna vet de att vattnet inte är renat ordentligt och då är det även bra att dem inte släppt ut det i floden.

Vi vid ecogarden


Imorgon ska vi försöka gå och hälsa på Håkan, högsta chefen, på hans kontor så att Matilda som var sjuk sist vi var där ska få se hur det ser ut. Kameran kommer få följa med så att man kan knäppa lite fina kort. På kvällen är vi bjudna på mat av hans fru, tror det kommer bli jättetrevligt. Vi ska även kolla på listan med saker som Håkan gett oss och se vad hon kan tänka sig att följa med på under veckan. Så blir det lite sådana aktiviteter inplanerade på kvällarna kommer nog även denna vecka bara springa förbi.

Idag visade termometern utanför jobbet den högsta temperaturen sedan vi kom hit, 44,4 grader. Tror att den sitter lite halvt i sol och skugga men var i alla fall väldigt varmt att gå i arbetskläderna!! (Så mamma och pappa, glöm inte solskyddsfaktorn nu när resfebern kanske börjar infinna sig inför avresan på fredag!!)

Hoppas alla har det bra där hemma!!

Frida & Cizzi

1 kommentar:

  1. solskyddsfaktor ska inhandlas imorgon pappa undrar om ölen är god? Är det äckligt varmt? eller bra värme vi håller på och testar olika väskor att packa i hitills har alla varit för små för roines packning

    SvaraRadera