måndag 28 februari 2011

Ny arbetsvecka

Nu har vi kommit hem från en ny arbetsdag på Sandvik. Det har helt klart varit en av de bättre dagarna. Vi hade fått förklarat för oss att vi skulle vara på skärtillverkningen den här veckan men så blev det inte. I stället hamnade vi på borravdelningen så idag har vi gått runt bland de som tillverkar gängtappar. Låter inte ett dugg intressant skulle jag gissa och det var kanske inte det intressantaste vi gjort heller. Men operatörerna här var betydligt mer mån om att förklara vad de gjorde och visa massa olika saker. Väldigt tillmötesgående helt enkelt och det gjorde dagen så pass bra. Sen att de plocka fram kakor och coca cola till vårat lilla rum gjorde inte det hela sämre (ja, jag & Cizzi ska träna ikväll...) Dessutom kommer vi få sluta kl. 15 hela den här veckan, riktigt grymt så man kanske hinner sola lite när man kommer hem, ska försöka komma ut på någon utflykt någon kväll också. Men tro det eller det har faktiskt kommit några droppar regn här nu på eftermiddagen!!

Men dagens händelse är nog så här långt trots allt när vi skulle kliva på bussen imorse. Cizzi gick på sist av oss och självklart åker mobilen ur byxfickan och ner på gatan. Busschauffören som hade börjat köra fick stanna och backa tillbaka en liten bit så var det bara för Cizzi att kliva av och plocka upp delarna. Lite pinsamt tyckte hon nog att det var men viktigast var trots allt att hennes liv inte blev lämnat kvar på gatan...

Igår hade vi en riktig slappardag, väldigt välbehövligt. Vi låg vid poolen ett par timmar innan vi gick och åt lunch. Sen tog vi en liten promenad i området för att leta upp affären med lite mer internationella produkter. Blev lite chips och choklad för några. Vi hade tänkt sola en stund till sen men då gick solen i moln så blev till att slå sig ner med datorn istället. Blev ganska sena hem från Guest House och precis innan vi ska gå läser Julia och Matilda kärleksdikter och sätter på deppmusik. Blev ju väldigt enkelt för oss andra att säga hej då till de där hemma då..... Men än så länge har vi alla fall två lyckats hålla tårarna tillbaka!! Men nog finns det lite hemlängtan och saknad allt.

Hoppas ni har det bra där hemma!!
Kram Frida & Cizzi

2 kommentarer:

  1. Här sitter AB å Lena i vintermörkret med många månar på himlen (enligt Leffe) hemkommna efter en promenad med tanterna (som nu verkar friska båda)

    SvaraRadera